keskiviikkona, helmikuuta 26, 2003

Entinen työtoveri Pertti Saamilehto lähetti viestin Pakkalasta. Hän siirtyi uuteen Pointin kirjastoon, josta olen sittemmin lukenut kuvauksia Hesarin kaupunkisivuilla. Vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta. Kirjastorakennuksiahan Vantaalla ei ole rakennettu liki 20 vuoteen ja tämä on uudentyyppinen kokonaisuus, jossa toimii myös koulu ja lastentarha. Ilman muuta lähiaikojen tutustumiskohde kunhan saan järjestettyä aikaa.
Myös Hakunilan suunnalla on mittavia suunnitelmia Urban-ohjelman myötä, monikulttuuritalo, jossa olisi myös tilat uudelle kirjastolle osana Hakunilan uutta keskustasuunnitelmaa.

Uusi lainausautomaatti vaikuttaa helppokäyttöiseltä. Piti tarkkailla lainaajien käyttäytymistä automaatilla eilen iltavuorossa ollessani, mutta asiakkaita oli jonoina sulkemisaikaan asti, enkä pystynyt irtautumaan tiskiltä. Automaatti on sijoitettu Rotundassa niin, että sen huomaa heti sisään tullessaan. Sen näyttö on värikäs -- oranssia ja sinistä -- ja nuolet + tekstit ohjaavat toiminnan eri vaiheissa.
Vanhaa automaattia eivät kaikki asiakkaat olleet edes huomaneet, vaikka olivat vuosikausia käyttäneet kirjastoa. Osoittaa, että sijoittelullakin voidaan edistää jonkin vempaimen käyttöä, kun halutaan rohkaista omatoimisuuteen.

Ei kommentteja: