tiistaina, joulukuuta 16, 2003

Myrkkyä
Ilta-Sanomien Lukijan ääni -keskustelupalstalla kiistellään siitä, saako Suomi elintarvikeviraston sijalle tähdellisen viraston, ja jos saa. Isoisten lupaukset ja sopimusten pettämiset ovat tuoreessa muistissa. Liian helpolla annettiin periksi, on monen mielipide. EU-vastainen kyseenalaistaa kommentissaan koko virastojärjestelmän turhana byrokratiana.

Vaniotas Vanitatum (17/104) puolustaa kemiaa: Kemikaalivirasto on sata kertaa parempi juttu kuin esim. rajavalvontavirasto.
"Vaikkakin kemikaalit ovat tällä haavaa "huonossa huudossa" kansan suussa, kuvitelkaa nykyaikaista yhteiskuntaa ja elämäntapaa ilman kemikaaleja... Mahdoton asia, kemikaalit väistämättä ovat osa meidän "jokapäiväistä leipäämme", ihan sanan varsinaisessa tarkoituksessa. Samoin kemikaalien tutkimus ja kehitys ovat ensiarvoisen tärkeitä sekä terveyden että myös kemikaaleilla tehtävän biskeksen kannalta."

Ihmisten terveyden ja ympäristön puhtauden kannalta kemikaalivalvontavirasto tuntuu yhtä tärkeältä kuin elintarvikevirastokin. Vaikka sitä haukutaan myrkkyvirastoksi, vaarallisten kemikaalien lisäksi valvontaan tulee koko kemianteollisuuden arsenaali lukuunottamatta lääketeollisuutta ja elintarviketollisuuden käyttämiä lisäaineita. Painoarvo riippuu lainsäädännön ja sopimusten sisällöstä, kunhan niistä ensin päästään sopuun. Saanemme vielä kiittää neuvottelijoita järkevästä kompromissista.

Ei kommentteja: