lauantaina, joulukuuta 13, 2003

Työn puolesta
Eilinen palkansaajajärjestöjen mielenilmauspäivä työn puolesta ja irtisanomisia vastaan ei näkynyt työpaikalla juuri ollenkaan. Muutama työn puolesta -tarra ja HYHY:n tidotelehtinen nähtiin, kun aktiivinen luottamusmiehemme käväisi lainauksen tiskillä.

Tiedotusvälineiden valistamina ymmärsimme, että palkansaajat halusivat päivän avulla haastaa työnantajat keskustelemaan mm. siitä, millä tavoin henkilöstön työsuhteiden turvallisuus varmistetaan, työntekijöiden osaamisesta ja jaksamisesta huolehditaan ja miten työpaikalla voidaan päästä rehteihin pelisääntöihin ja aitoon yhteistoimintaan. STTK:n alunperin ehdottama päivän työnseisaus oli muuttunut hengeltään yhteistoimintaa korostavaksi varttitunnin mielenilmaisuksi.

Kyllä jossakin päin marssittiin näyttävästi uloskin, Koneen ja Wärtsilän toimihenkilöt pääsivät uutisiin, ja palvelulaitoksissa, kuten pankeissa, Kelan toimistoissa ja Alkossa ovet suljettiin keskipäivällä viideksitoista minuutiksi.

Edellispäivänä olin päivitellyt Helsingin Sanomain uutista, joka kertoi valtiolta kadonneen kymmenen vuoden aikana yli 100 000 työpaikkaa. Ja tänään Vasemmistoliiton puoluesihteeri Aulis Rooth kehottaa tunnustamaan, että markkinavoimat eivät yksin ratkaise työttömyysongelmaa: Julkinen sektori merkittävä työllistäjä

Täytyy tunnustaa, että rakenteellinen työttömyys on liian kova pala purtavaksi näillä eväin.
Ei kommentteja: