maanantaina, syyskuuta 06, 2004

Idyllistä karkeaan todellisuuteen
Tietämättömänä maailman menosta oli järkyttävää kohdata lehtitelineessä kuvat Beslan koulukaappauksen verisestä lopusta astuessani Finnairin koneeseen Heathrown lähtöportilla lauantai-iltana. Yöllä kotiin tultuani paloautot suuntasivat valot vilkkuen Itä-Hakkilaan päin. Seuraavan päivän uutisissa kerrottiin pikkukoulun palaneen käyttökelvottomaksi. Kaiken lisäksi paloa epäiltiin tahallaan sytytetyksi. Minne tämä maailma vielä onkaan menossa? Voimattomuus ratkaisemattomien umpikujien edessä masentaa.

Ilman radiota ja televisiota ja päivälehtiä uutispimentoni oli täydellinen. Clare Collegen huoneissa ainoa vempain oli vedenkeitin. En edes huomannut kaipaavani median läsnäoloa.

Voyagerin Euroopan käyttäjäryhmän konferenssi, European EndUser 2004, järjestettiin Cambridgessä, jonka historiaa henkivä ilmapiiri oli omiaan viemään ajatukset pois päivänpolttavista kysymyksistä, semminkin kun konferenssin ohjelma sitoi aamusta iltaan. Lounaatkin nautimme collegen butteryssa ja illoiksi oli järjestetty ohjelmaa vapaan seurustelun oheen.

Kirjastovierailuihin olisi saanut jäädä enemmänkin aikaa. Tulopäivänä kävin ilmoittautumisen jälkeen vain St John's Collegen kirjastossa, sillä nälkä pakotti klo 16 jälkeen lihapatojen ääreen. Olin lähtenyt matkaan klo 5.45 ja syönyt koneessa vain aamiaisen. Tiesimme, etteivät iltavastaanoton coctailpalat täyttäisi vatsaa.

Cambridgen yliopiston kirjaston esittely seuraavana päivänä jäi viimeiseksi kirjastovierailukseni. Ajattelin kyllä käydä jossakin vielä lauantaiaamuna, mutta en jaksanut. Flunssa, joka oli nupullaan tulopäivänä, oli silloin jo kehittynyt haitta-asteelle. Kotiin tulon jälkeen olo on vaan pahentunut. Ei auttanut tuliaisviskikään, jota Pekan kanssa saunan jälkeen tuloyönä nautimme. Tänään oli pakko myöntää, etten jaksa lähteä töihin. Närkästyksen häivähdys kollegan äänessä, kun asiasta ilmoitin tuntui asiaan kuuluvalta.

Konferenssiohjelman annista ja sisällöstä en tässä vaiheessa jaksa tehdä edes alustavaa analyysiä. Jääköön toiseen kertaan. Kollegoja haluan kiittää miellyttävästä matkaseurasta, jos sattuvat tätä lukemaan.

Ei kommentteja: