lauantaina, marraskuuta 22, 2003

Pohjolan Ponnistus
Helsingin Sanomat ja Yle24 -uutiset kertoivat tänään uusimmasta Eurobarometristä "EU citizens and sport" otsikoiden samansisältöisesti: Suomi ja Ruotsi urheilevat EU-maista eniten. Ero pohjoisen ja eteläisen EUn välillä on hämmentävän suuri. Suomessa ja Ruotsissa 70 % kansalaisista harrastaa urheilua ainakin kerran viikossa. Kreikkalaiset, listan viimeiset, ylsivät 19 %:iin eikä Portugalissakaan ollut suurta intoa urheiluun (22 %). Italialaisista 31 %, ranskalaisista ja espanjalaisista sekä saksalaisista 32 % harrasti urheilua. Kärkipään järjestys: Suomi ja Ruotsi (70%), Tanska (53 %), Irlanti (47 %), Hollanti (43 %), UK (42 %).

Kyselyn mukaan urheilu on harrastuksista kolmanneksi suosituinta (15 %). Innokkuuden mitta oli "vähintään kolme kertaa viikossa tai useammin". Vapaa-aikaa käytetään mittapuun mukaan mieluummin television katseluun (88 %) ja internetissä surffailuun (19 %) mutta urheilua vähemmän videopeleihin (6%) ja kulttuuriharrastuksiin (4 %).

Keskiverto EUlaiset harrastavat liikuntaa mieluiten omatoimisesti (47 %), 23 % seuroissa ja 20 % kuntosaleilla ja vain 7 % kouluissa ja yliopistoissa. Olemme tässäkin suhteessa individualisteja. 73% suomalaisista harrastaa liikuntaa oman mielensä mukaan.

Jos minulta olisi kysytty, en olisi päässyt tilastoja kaunistamaan. Tutkimuksen valossa liikkumattomuuteni hävettää entistä enemmän.
EUROPA - Public Opinion analysis - Home Page

Ei kommentteja: