keskiviikkona, heinäkuuta 07, 2004

BeckhamTottiHenry
Portugalin EM-jalkapallokisoja muistellaan vielä pitkään yllätysten kisana. Heittopussi Kreikka, jota kukaan ei ottanut vakavasti, vei lopulta koko potin. Isoiset kaatuivat yksi toisensa jälkeen. Nostaako se Suomen joukkueen itseluottamusta? Kreikka teki sen, miksei Suomikin. Eero huomautti, että voittihan Suomi Kreikan, Tsekin ja Portugalin, mutta ensin täytyisi päästä karsinnoista kisoihin.

Beckham - Totti - Henry, nimet, joilla näitä kisoja mainostettiin, jäivät nousevien tähtien jalkoihin. Larsson - Ronaldo - Rooney - van Nistelrooij mahtuivat all-stars -joukkueeseen. Esiin voisi nostaa monta muutakin nimeä, ainakin parhaan pelaajan Theodoros Zagorakisin ja vanhat pettämättömät Figon ja Zidanen. Kreikkalaisten jumalten joukkoon nostettiin monta uutta nimeä ja valmentaja Rehhagel saanee näköispatsaan Ateenaan. Jalkapallo on hullaannuttanut koko kansan.

Odotan innolla seuraavia MM-kisoja. Ja missä ne taas pelattiinkaan? YLE tietää. Urheilun Viidentieto:

Seuraava MM-lopputurnaus pelataan Saksassa vuonna 2006. Turnauksessa on kaikkiaan 12 isäntäkaupunkia: Hampuri, Hannover, Berliini, Gelsenkirchen, Dortmund, Leipzig, Köln, Frankfurt, Kaiserslautern, Nürnberg, Stuttgart ja München. Avausottelu pelataan 9. kesäkuuta Münchenissä ja finaali 9. heinäkuuta Berliinin olympiastadionilla.

Ei kommentteja: