sunnuntaina, maaliskuuta 09, 2003

Sanaristikot ovat minulle suhteellisen tuore harrastus, vasta viitisen ristikkoa ratkaistuna. Ajattelin, että ne ovat iäkkäiden aivovoimistelua, tapa torjua dementiaa, mutta olen huomannut, että niitä harrastaa laaja kirjo eri ikäisiä ihmisiä. Oppimateriaalikin tuottamisessa on otettu ristikot avuksi. Kari Päivärinnan sivuilta saa tietoa eri tyyppisistä ristikoista ja ristisanojen historiasta. Ensimmäinen ristikko laadittiin 1910-luvulla ja suosio on sen jälkeen ollut taattu. Muistan miten vanhempani ratkoivat yötä myöten ristisanatehtäviä. Näyttää, ettei omena ole pudonnut kauas puusta, vaikka kypsynyt myöhään.

Ilmassa on ollut tänään kevään kaikuja. Linnut pitävät konserttiaan pihapuissa, harakkapariskunta katsastaa vanhaa pesää puronvarren tuomessa ja Pikku-Mustan kyljet pyöristyvät silmissä. Odotettavissa on piakkoin iloinen perhetapahtuma. Toivon, että se tekisi pentunsa sisätiloihin, koska talon alla puruissa on epämukavaa ja kylmääkin vielä. Muiden kissojen ulkomuodosta ei vielä voi päätellä millä tolalla niiden asiat ovat.

Bisajärventien varteen on ilmaantunut vaalimainoksia ja postilaatikkoon paikallisten ehdokkaiden vaaliesitteitä. Helsingin Sanomien vaalikoneen testissäni kylällä asuva Kati Tyystjärvi, vasemmistoliiton ehdokas, sai eniten pisteitä. Jos kyseessä olisivat kunnallisvaalit, hän olisi vahvoilla, mutta näistä vaaleista on tullut pääministerivaalit yhä selkeämmin. Koska Keskustapuolue ja Sosiaalidemokraatit ovat gallupien mukaan niin tasaväkiset, minunkin on valittava puoleni.

Ei kommentteja: