tiistaina, elokuuta 17, 2004

Juhlintaa ja väsymystä
Kotiutuminen Anun häistä aamupuolella yötä, sunnuntain syntymäpäiväjuhlat, jolloin Anna-Liisa-täti täytti 75 vuotta, varhaiset ylösnousut Pekan lähtiessä taas Loviisaan ja iltavuoro töissä ovat nostaneet väsymyksen sille tasolle, että yritykseni katsoa olympialähetystä on mennyt kisaksi torkkumista vastaan. Eilinen uintifinaali, jossa Ian Thorpe voitti kilpakumppaninsa ja kultamitalin 200 metrin vapaauinnissa, oli jännittävää katsottavaa. Pieter van den Hoogenband johti puolimatkassa ja oli sekunnin verran edellä Thorpen maailmanennätysaikaa, mutta Thorpe ui vastustamattomasti voittoon. Michael Phelpsin oli tyytyminen kolmanteen sijaan. Näin Mark Spitzin seitsemän kultamitalin sarja Münchenissä 1972 jäi häneltä lyömättä.

Armi on saapunut taas kesälomalleen Pietarista. Tapasimme jo Anna-Liisan juhlissa ja tänään tulemme yhtä matkaa Sotunkiin, kun pääsen iltavuorosta. Menee taas pitkään, emme malta mennä nukkumaan, kun harvoin tapaamme. Juhlissa tapasimme ensimmäistä kertaa toisen Armin, joka oli Yrjö-enon syntymäpäiväartikkelin perusteella ottanut tähän yhteyttä, kun oli arvellut, että voisivat olla sukulaisia. Paljastui, että kyseessä oli Akseli-vaarin veljen tytär, joka näin tutustui sukuunsa. Yrjö-veli oli kuollut 38-vuotiaana vuonna 1935 ja häneltä oli jäänyt kolme lasta. Äiti ei pystynyt huolehtimaan kaikista ja tytöt sijoitettiin lastenkotiin. Serkukset ovat sittemmin tavanneet pari kertaa ja muistelleet lapsuuttaan ja myöhempiä elämänvaiheitaan. Todella mielenkiintoista.

Vilkuilen tässä toisella silmällä kelloa, etten myöhästy bussista. Sain eilen hammaslääkäriajan Länsimäestä, peruutuspaikan Pallastunturintien koululta, jonne Sotungista menee 88 sopivasti klo 7.20. Siitä onkin jo 12 vuotta aikaa, kun viimeksi siellä reissasin. Vanha työpaikkani, Länsimäen kirjasto on koulun lähellä. Mukavaa samalla silmäillä, miten ympäristö on muuttunut.

Ei kommentteja: