torstaina, kesäkuuta 24, 2004

Juhannus on meillä herttainen ...
Juhannussää lupaa sadetta ja paistetta, väliin ukkoskuuroja, eikä helteistä tietoakaan. Lauri lähti kaatosateessa kohti Päijännettä toivoen, että huomenna kirkastuisi. Muutoin pitävät sadetta veneessä kaveriporukalla.

Ajamme Pekan kanssa mökille huomenna illansuussa, kun kaikki ruuhkat ovat ohi. On tunnelmallista katsella kokkojen palamista matkan varrella. Lippujenlaskukilpailua ei taida tällä kertaa syntyä osanottajien puutteessa. Se, joka ensimmäisenä havaitsi salkoon vedetyn lipun, sai pisteen. Niitä oli voittajalla perille tultaessa jo melkoinen määrä. Ohi ovat ne ajat, jolloin matkan ratoksi keksittiin monenlaista leikkiä.

Illan jalkapallo-ottelu Portugali-Englanti aloittaa jännittävät puolivälieräottelut, joissa läntisen Euroopan ylivoima on silmiinpistävää: Ruotsi-Tanska-Hollanti-Englanti-Ranska-Portugali, kaikki mantereen länsilaidalta, vastassaan Tsekki, ainoa manner-eurooppalainen joukkue, ja yllättäjä Kreikka, joka puolustaa Välimeren jalkapallokunniaa. Tiistainen Tanska-Ruotsi -ottelu, jonka päättyminen tasapeliin ja molempien selviytyminen jatkoon Italian kustannuksella, nostatti villin riemun Porton sateisella stadionilla ja osoitti, että Peppi Pitkätossut ja sarvipää viikingit osaavat nauttia voiton makeudesta täysin sydämin. Sitä pahempi Italialle, joka ei niellyt tappiotaan miehen lailla, vaan alentui vihjailemaan sopuottelusta.

Ei kommentteja: