lauantaina, kesäkuuta 05, 2004

Perinteikkäät kesän avajaiset
Kirjaston perjantainen piha- ja hattujuhla oli menestys. Sää oli ihanan lämmin ja aurinkoinen, hevoskastanja täydessä kukassa, väki nurmikolla nautti toistensa seurasta ja orkesterin soitosta, haukaten välillä pikku purtavaa ja siemaillen juomakojun antimia. Tikanheitto- ja köydenvetokilpailu kuuluivat tietysti asiaan. Tällä kertaa Unioninkadun porukka voitti köydenvedossa Vallilan jengin. Ei ole tapahtunut aikaisemmin.

Olin työvuorossa klo 18:aan asti. Juhlijat olivat aloittaneet tuntia aiemmin ja tunnelma nurmikolla oli jo koholla, kun astuin joukkoon. Hattukilpailun osallistujia esiteltiin parhaillaan. Mielikuvitusta ja kekseliäisyyttä ei puuttunut tälläkään kertaa. Helena Castrénin noidanhattu (4.), Katri Kanasen "pajurysä" ja Inkeri Koskisen elegantti pariisilaiskokonaisuus (jaettu 2. sija) äänestettiin palkintosijoille, mutta voiton vei Tuomas Kivikatajan päähine, jota en valitettavasti nähnyt. Hän lähti pois ennen tuloksen julkistamista.

Olimme aloittaneet juhlan vieton itse asiassa jo iltapäivällä, syömällä Kauppatorin soppakanuunan mainiota lohikeittoa. Virkistystyöryhmälle onnittelut onnistuneesta ideasta ja juhlakansan kiitokset.

Ei kommentteja: