perjantaina, kesäkuuta 04, 2004

Terveydeksi!
Aikakauslehtien Liitto kysyi Hyvinvointi ja terveys -tutkimuksessaan 12 vuotta täyttäneiden suomalaisten suhtautumista hyvinvointiin ja terveyteen, lääkkeisiin, ruokavalioon, ulkoiseen olemukseen, liikuntaan ja kuntoiluun.

"Tutkimus toteutettiin kirjekyselynä Kansallisen Mediatutkimuksen yhteydessä elo-joulukuussa 2003. Vastaajia oli noin 3 100. Otos on valtakunnallisesti edustava." Aikakauslehtien Liitto

Tutkimus antaa kuvan eri ikäryhmien suhtautumisesta terveyteen ja hyvinvointiin, joissakin asioissa sukupuolierot ovat merkittäviä. Yllättävää oli vaihtoehtoisten hoitomuotojen suuri suosio ja yleinen hyväksyntä.

Positivisesti ilahdutti järkevä lääkkeiden käyttö, vaikka olin luullut toisin, sekä suhtautuminen sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Viimeksi tänään luin Helsingin sanomien verkkosivulta tutkimuksesta, jonka mukaan verotus on tehokkainta alkoholipolitiikkaa ja valistus vähiten vaikuttava keino alkoholinkulutuksen vähentämisessä. Valistus, jota toteutetaan Turmiolan Tommi -asentella ei varmaan purekaan. Mitä jos edettäisiin sairauksien ennaltaehkäisyn linjalla ja mainostettaisiin hyvää oloa ja kohtuutta?

Ei kommentteja: