maanantaina, kesäkuuta 21, 2004

Vetoa Satakuntaan päin
Satakunnan suunnalla oli vilkasta viikonloppuna. Jukolan viesti suunnistettiin Jämijärvellä Jämin lentokentän maastossa. Jämi-Jukolaan matkaajat olivat tien päällä, kun lauantaina ajoimme Kokemäelle Paulan viisikymmenvuotisjuhliin. Vitikkalan Rustholli Kokemäenjoen keskellä olevassa saaressa on ollut pitopaikkana monissa juhlissa, joissa olen ollut mukana. Tuntuu, että se olisi tullut entistä suositummaksi vuosien varrella.

Sää suosi, pidot olivat kevyen kesäiset, salaattipainotteiset, ja runsas kalapöytä ja lihaleikkeet loivat perustan nautittavalle aterialle, jota täydensivät uudet perunat ja juurespaistos. Chileläinen valkoviini Santa Helena maistui niiden seurassa.

Sankari loisti nuorekkaana Marimekon unikkohameessaan, samaa kuosia näyttivät jotkut muutkin suosineen pukeutumisessaan. Sopivan nostalginen kangas, jonka uusi tuleminen hillitymmissä väreissä kertoo uskollisuudesta vahvalle muotokielelle.

Viikonlopulla Kokemäelle suuntasivat myös pyhiinvaeltajat, Pyhän Henrikin tien kulkijat. En tiennyt, että Suomessa tehtäisiin enää pyhiinvaellusmatkoja ja siksi hämmästyin, kun ennen matkaamme tarkistin, mitä rientoja Kokemäellä oli meneillään sinä viikonloppuna ja huomasin tuon ekumeenisen pyhiinvaelluksen. Pyhiinvaelluksia Suomessa 2004 -sivulta ilmeni, että niitä on vielä muitakin.

Ei kommentteja: