sunnuntaina, maaliskuuta 28, 2004

Autuaita ovat rauhantekijät
Mutta missä heillä on sijaa? Krisin "Nyyh, byääh, ei kilttejä terroristisetiä saa tappaa!" satutti sisäistä soturiani, joka reagoi herkästi epäoikeudenmukaisuuteen. On absurdia ajatella, että se tai tämä terroriteko olisi vähemmän tuomittava kuin toinen. Terroriin turvaudutaan, jos aseellisen vastarinnan keinot ovat olemattomat, koska sillä saavutetaan sillä hetkellä paras mahdollinen tulos. Näitä terroristiryhmiä on israelilaisilla ja palestiinalaisilla ollut molemmilla. Israelin valtion harjoittama väkivaltapolitiikka, valtioterrorismi, on taas aseiltaan ja keinoiltaan liian ylivoimaista vastustajaan nähden. Olisi aika reaalipoliitikkojen taas astua esiin: Simon Peres ja hänen kaltaisensa. HS:n Palestiinan alueen historia valottaa tilanteen monimutkaisuutta, maailmanpolitiikan kytköksiä ja historiallista taustaa. Oikein hyvä pikaoppitunti minullekin, joka olen seurannut konfliktin vaiheita niin kauan kuin muistan.

Kris: "Meidän sopisi tarkkaan katsoa Israelia. Se on nimittäin tulevaisuudenkuvamme. Israel käy meidän sotaamme. Ei varmaankaan ole liikaa toivottaa heille onnea ja menestystä toimessaan."
- Voin sanoa, ettei kukaan sodi puolestani, jos tarkoitat kristinuskon ja islamin mittelöä, ja ihmettelen sitä kristillisten piirien kritiikitöntä Israel-myönteisyyttä, joka ei näe Herran valitun kansan voivan tehdä mitään väärää.

Ei kommentteja: