keskiviikkona, maaliskuuta 10, 2004

Ryhtiliike
Aika liittyä tuulipukuporukkaan, päivän sana on sauvakävely.
Työterveyden fysioterapeutti kehui kuntoilumuotoa ja suositteli hankkimaan sauvat ja lähtemään lenkille pari-kolme kertaa viikossa näin alkajaisiksi.

Ei itse asiassa tuntunut ollenkan hassummalta ehdotukselta. Pari vuotta sitten kirjaston virkistyspäivänä kävimme porukalla Suomen Ladun Töölönlahden ulkoilukeskuksessa tutustumassa lajiin ja teimme verryttelyn jälkeen ripeän lenkin Stadionintakaisessa maastossa. Innostus lopahti kuitenkin siihen kertaan. Nyt tunnen olevani motivoituneempi satsaamaan liikuntaan, sillä kulunut selkäni vaatisi treenatumpia lihaksia pysyäkseen ryhdissään. Sain sen tuta sekäkivun muodossa, eikä se ollut yhtään hauskaa. Nyt, kun olo lähentelee normaalia raihnaisuutta, voin ryhtyä jumppaamaan saamani ohjelman mukaan. Liikeet ovat yksinkertaisia, mutta niiden teho on toistossa ja säännöllisessä harjoittamisessa.

Hartijaseudun venytys
Kallista pää sivulle vartalon pysyessä suorana. Venytys tuntuu niska-hartiaseudussa. Pidä venytys 20-30 senkuntia. Toista 2 kertaa.

Istu ryhdikkäästi. Kierrä päätä toiselle puolelle kunnes tunnet venytyksen niskassa. Pidä venytys joitakin sekunteja. Tee liike molemmin puolin.

Seisten tai istuen. Pyöritä hartojoita ympäri molempiin suuntiin. Toista __ kertaa.

Seiso kasvot seinään päin ja laita kädet seinää vasten. Punnerra käsillä pitäen vartalo suorana koko liikkeen ajan. Otsa, nenä ja rintalasta saman viivan takana. Vatsa tiukkana. Toista 2x10(15) kertaa.

Rintalihasvenytys
Nosta kyynärvarsi oviaukon karmille. Nojaa eteenpäin ja käännä vartaloa poispäin venytettävän puolen kädestä kunnes tunnet venytyksen rintalihaksessa. Pidä venytys 20-30 sekuntia. Toista 2 kertaa.

Pakara- ja alaselän lihakset
Jännitä kevyesti vatsaa ja nosta lantio ylös niin että selkä irtoaa nikama nikamalta alustalta. Pidä asento 5 sekuntia. Laskeudu rauhallisesti päinvastaisessa järjestyksessä. Toista 10 kertaa.

Selinmakuulla jalat koukussa ja kädet rinnan päällä. Jännitä vatsalihaksia ja nosta pää ja hartijat ylös alustasta. Pidä jännitys hetken ja jarruttaen alas. Toista 2x10 kertaa.

Konttausasennossa. Nosta vastakkaiset ylä- sekä alaraaja vaakatasoon. Pysy asennossa hetken. Pidä vartalon asento hallittuna. Toista 2x10 kertaa.

Kunnonkohennusprojektini on vasta alkutekijöissään, mutta toivon voivani kertoa tuloksista lähitulevaisuudessa.

Ei kommentteja: