maanantaina, maaliskuuta 22, 2004

Väkivallan välilasku
Aamun uutiset kertoivat merkityn miehen, sheikki Ahmed Yassinin kuolleen Israelin ohjusiskussa Gazassa, kun hän oli seurueineen poistumassa moskeijan aamurukouksesta. Halvaantunut, puolisokea, hauras 67-vuotias Hamasin perustaja ja hengellinen johtaja oli Israelin mukaan vastuullinen 2. intifadan kuluessa kiihtyneistä itsemurhaiskuista, vaikka hän kielsi yhteytensä terroritekoihin. Isku kostetaan väistämättä, eikä väkivallan kierteelle näy loppua.

Summittaisen väkivallan kohteeksi joutui Bagdadissa kaksi suomalaismiestä, jotka olivat sen valtuuskunnan mukana, jonka lähtöä Irakiin viime viikolla uutisissa seurattiin. Ajattelin silloin, että noinkohan sieltä selviävät ehjänä kotiin.

Hallituksen surunvalittelut omaisille esittivät iltapäivällä Erkki Tuomioja ja Paula Lehtomäki: "Esitämme omasta ja koko Suomen hallituksen puolesta osanottomme uhrien omaisille ja läheisille. Bagdadin tapahtumat osoittavat, miten paljon työtä meillä kaikilla on vielä edessämme tukiessamme Irakin kansaa maansa jälleenrakennuksessa ja turvallisuuden lujittamisessa."

Ei kommentteja: