maanantaina, kesäkuuta 09, 2003

Ihana helluntai, lämmin ja sopivan tuulinen. Grillasimme ensimmäiset makkaramme nuotiolla puron takana. Eero oli tehnyt nopean pikapullataikinan, josta paistoimme tikkupullaa; taikinaa kierretään makkaratikun haarojen ympäri ja väliin ja annetaan tulen loimottaa kypsäksi. Kaardemumma, jota ilman kuulemma pullataikinaa ei voi tehdä, hiveli hajuaistia. Nuotiomme on muutamista tiiliskivistä kyhätty rakennelma, johon voi sitten hiilloksen päälle nostaa ritilän, jos haluaa käyttää vaikka paistinpannua vihannesten paistoon tai latoa makkarat ritilälle, ellei jaksa odottaa niiden paistumista tikun nenässä.

Pekka sahaili kuivuneita oksia ja ränsistyneitä pajuja seuraavia grillauskertoja varten. Talvi näyttää koetelleen puustoa ja pensaita. Etenkin suuri tammi huolettaa. Aina siihen ovat lehdet puhjennet myöhään, mutta nyt se näyttää aivan surkealta. Muutama hassu tupsu pitkien oksien päissä. Myös sireenipensaat näyttävät ränsistyneiltä, mutta yrittävät silti kukkia.

Savun hajun saunoimme pois pitkän ulkoilmassa vietetyn päivän päätteeksi. Pari jääkaappikylmää olutta nautittuna, ja olo on täydellinen.

Ei kommentteja: