sunnuntaina, kesäkuuta 29, 2003

Siihen hyytyi johtotähti, Kimi kävelemään lähti
Selostajaa lainaten täytyy todeta, että Kimin lupaavasti alkanut kisa päättyi moottorin laukeamiseen 27. kierroksella. Kisan loppupuolella vahingonilo pääsi valloilleen, kun Micael Schumacher pyörähti Montoyan yrittäessä ohitusta ja päätyi puoliksi soralle, jolta ei päässyt omin avuin liikkeelle. Hänet työnnettiin takaisin radalle, mutta selostajat olivat epätietoisia siitä, oliko apu sallittua? Tuomaristo jäi pohtimaan asiaa. Kari O. Sohlberg oli haastattelussa sitä mieltä, että vaarallisessa paikassa olleen auton sai työntää liikkeelle ja Schumi saattoi jatkaa kisaa. Palkintopallilla juhlivat Williams-kuskit Ralf Schumacher ja Juan Pablo Montoya sekä Ferrarin Rubens Barrichello.

Kisaa odotellessa kävin kitkemässä hernepenkkejä. Multa tuntui kostealta ja lämpimältä ja tarttui paakkuina sormiin. Tulin vetäisseeksi muutaman kusiaispesän hajalle nyhtäessäni juolavehniä. Muurahaiset keräilivät hädissään munia turvaan. Herneet taimet ovat venyneet pituutta. Porkkanat kaipaisivat pian harventamista ja hennonvihreä lehtisalaatti näyttää olevan hyvässä kasvun alussa.

Mehiläisiä kävi raparperin kukilla ja ilman täytti vaimea surina, joka kuului pesien tienoolta. Väki oli palaamassa meden keruusta muodostaen iltapäiväruuhkaa. Pekka kertoi ulkotarhalla olleen paljon emokennoja. Hän toi niitä muutaman mukanaan tarkoituksenaan panna ne kotipesiin hoitoon. Hän lähti jatkamaan pesien tarkastusta taas kisan jälkeen. Yksi jaoke oli siellä jo tehtynä, mutta jäljellä olevat emokennot pitäisi tuhota tai asettaa pesän alle sulkuristikko, jos vanha emo on pesässä vielä tallella. Muuten pesä lähtee sen mukana parveilemaan.

Ei kommentteja: