keskiviikkona, kesäkuuta 11, 2003

Tennisässämme ruoholla. - Jarkko Nieminen pelaa tänään klo 13.30 Stella Artois Championships -turnauksessa Lontoossa Sveitsin Marc Rossetia vastaan.

Rosset voitti ottelun ajassa 1:19 erin 7-5 7-5, vaikka molemmissa erissä Nieminen oli alussa selvässä johdossa. Kävin aina välillä vilkaisemassa tilanten muuttumista Live score -taululta ruoanlaiton lomassa.

Samaan aikaan, kun ottelu oli käynnissä, YLE lähetti ylimääräisen uutislähetyksen valtionsyyttäjä Jarmo Rautakosken pitämästä tiedotustilaisuudesta, jossa hän ilmoitti, etteivät Jukka ja Alpo Rusi saa syytettä törkeästä vakoilusta DDR:n hyväksi. HS 11.6.

YLE24, STT - "Suojelupoliisin tutkimusten perusteella Rusin veljeksien epäiltiin toimineen 1970-luvulla Saksan demokraattisen tasavallan agentteina. Rusien epäiltiin kätkeytyneen Stasin arkistoissa koodinimen XV/11/69 suojiin. Alpo Rusi on kiistänyt julkisuudessa koko ajan kaikki syytteet, Jukka Rusi ei ole kommentoinut väitteitä. Syyttäjän mukaan Rusien syyllisyydestä ei kuitenkaan ollut riittävästi näyttöä.

Koska vakoilun epäillään tapahtuneen 26 - 33 vuotta sitten, syyteharkintaa ei voitu suorittaa muusta kuin törkeästä vakoilusta. Törkeä vakoilu rikoksena ei vanhene koskaan."

Syyllisyys jäi osoittamatta näytön puutteessa. Lain edessä olemme syytömiä, kunnes toisin tuomitaan. Alpo Rusi voi vetää henkeä vapautuneesti oltuaan löysässä hirressä tutkinnan ajan.

Mitä kadunmies ajattelee? Ei savua ilman tulta. Jotain mätää Suomenmaalla. Petturit ja vakoojat vankilaan. - Olen ymmällä. Luulisi näytön olleen mahdollinen, kun SUPO alun perin lähti juttua tutkimaan. Epäily törkeästä vakoilusta on niin vakava asia, ettei syytettä lähdetä ajamaan kevein perustein.


Ei kommentteja: