torstaina, kesäkuuta 05, 2003

Pihajuhlat
Kirjaston piha- ja hattujuhlat houkuttelivat, vaikka olen lomalla. Virkistystyöryhmä oli ahkeroinut: tex mex -ruokia, tortilloita, dippikastikkeita, salaattia, kasvis- ja lihatäytteitä, juomana valko- ja punaviiniä, siideriä ja olutta. Kiitokset Annelelle, Ainolle ja Rainelle ja muille ruokateltan ahertajille.

Perinteisesti pihajuhlissa valitaan paras hattu, on köydenveto- ja tikanheittokilpailut. Vallilan jengi voitti köydenvedon ja sai palkinnoksi ison shampanjapullon. Tikanheiton voitti Petri Laitinen, mutta en huomannut, millaisen palkinnon hän sai. Hattukilpailun voitto jaetettiin, toinen voittaista oli egyptiläiseen päähineeseen sonnustautunut Liisa Backstein, toisen henkilöllisyys jäi valitettavasti hämärän peittoon. Syynä nauttimani valkoviini. Hänellä oli tavallisen lierihatun alla pitkät valkeat tekokutrit.

Orkesteri soitti big band -ohjelmistoa ja moni kappale pani helmat heilumaan. Illan yllätysvieras oli Malmintorin räpyhtye E-36: Kai Ekholm ja Ricardo Parada. Kerrassaan mainio kaksikko. Tuli kirjastoasiat räpättyä kerralla.

Kävin juhliin tullessa R-kioskin kautta, koska tiesin, että Eskolle ja Ollille tulee halu poltella sikareita. En erehtynyt.
Sikarit ovat uusi valtaus kirjaston kirjakaupan myyntilistalla, niin uusi, etten löytänyt niistä vielä mainintaa. Kari Timonen oli aiemmin esitellyt minulle tuoreeltaan lahjaostoksensa: keskikokoinen sikari yksittäispakattuna puurasiassa. Vaikutti mielenkiintoiselta.

Sade, jota säätiedotuksessa povattiin, jäi vähäiseksi. Muutama pisara ei tunnelmaa haitannut. Soittajat olivat kuulemma viime kesänä soittaneet niin kovassa sateessa, että torvet täyttyivät. Orkesterissa soitti sitomon Matti Immonen, jonka myötävaikutuksella muusikot oli saatu mukaan juhliin. Nämä ihmiset eivät lakkaa ihmetyttämästä minua vuodesta toiseen. Että joillakin on halua ja tarmoa tuottaa toisille suurta mielihyvää. Hurraa!


Ei kommentteja: