keskiviikkona, huhtikuuta 07, 2004

Koulutuksessa
Meinaan väkisin nukkua tähän koneen ääreen silmäillessäni päivän uutisvirtaa. Sokerini on taatusti tapissaan hiilihydraattipitoisen aterian jäjiltä.

Jätin lounaan väliin, kun tuli liian kiire iltapäivän työnohjaustapaamiseen Runeberginkadulle. Ajattelin, että kestän kyllä. Olivathan aamulliset arvoni olleet yläkantissa (8.7), ja ennen klo 11 päivystysvuoroa kävin syömässä sämpylän ja join kupillisen kahvia.

Tapaamisen jälkeen en enää palannut työpaikalle, vaan tulin kaupan kautta suoraan kotiin. Nälkää ei enää auttanut lepytellä, vaan avasin jääkaappista valmisruokapaketin, joka ei ollut kelvannut kenellekään: metsästäjänpihvin sienikastikkeella. Valkosipulinpatongin ja tomaattien kanssa annos maistui nälkäisestä hyvältä. Muut saavat odottaa kananrintojen paistumista.

Työnohjauksen ensimmäinen kerta antoi lupauksia. Toimimme omilla ehdoillamme. Voimme olla äänessä tai kuunnella, antaa aiheiden nousta tarpeen mukaan. Ei väkisin yrittämistä, vaan leppoisaa jutustelua, kiireetöntä pohdintaa, pieniä kevennyksiä ja muutama hyvä terapeuttikonsulttimme väliintulo.

Edessä on vielä yhdeksän puolentoista tunnin istuntoa. Kouluttajamme Matti Alpolan lähestymistapa on voimavara- ja ratkaisukeskeinen: "Olen kouluttaja, konsultti ja työnohjaaja. Käytän työssäni erilaisia voimavarapainoitteisia menetelmiä. Tämän hetken vahva kiinnostukseni kohde on arvostava ja eettinen vuorovaikutus, jonka avulla on mahdollista kehittää iloa, energiaa ja voimavaroja suosivaa todellisuutta. Erityisenä vahvuutenani ovat erilaiset inhimillistä vuorovaikutusta ja kommunikaatiota vaativat tehtäväalueet." - Eeri Partners

Toivottavasti jotakin näistä hyvistä asioista tarttuu myöskin minuun.

Ei kommentteja: