perjantaina, huhtikuuta 09, 2004

Pääsiäinen
Finnish Easter traditions
Ajattelin ilahduttaa sivulleni eksyviä ulkomaalaisia englanninkielisellä pääsiäistapojamme esittelevällä Sirpa Karjalaisen artikkelilla, joka löytyi Virtual Finlandin sivuilta etsiessäni tietoja mämmistä. "Oven-baked malt porridge" ei oikein kuulosta mämmiltä. Toivottavasti mämmi omaksutaan muihinkin kieliin saunan tavoin. Ainakin sanaa on tehty tunnetuksi näin pääsiäisen aikaan. Scott Hendricksonin artikkeli "Finnish Mämmi" EdgeCurve.com:ssa kertoo mämmistä oleellisen. Ei ihme, sillä minnesotalaispoika asui Suomessa useita vuosia ja jakaa kokemuksiaan tällä hetkellä Seattlesta.

Mämmi on ollut minulle nimenomaan pääsiäisherkku, jota muutkin perheenjäsenet innolla syövät. Itse en ole rohjennut sitä valmistaa, vaan tyydyn kaupan valikoimaan. Muistissa ovat kyllä äitini mämmi ja molempien isoäitieni kotitekoiset mämmit, jotka paistettiin tuohituokkosissa leivinuunissa.

Ei kommentteja: