torstaina, heinäkuuta 17, 2003

Eläimellistä menoa
Huomaan, että helteistä huolimatta kansa jaksaa vielä blogittaa. Päivän pamauksessani oli moni päivittynyt blogi lukematta. Aihetta kommentoitavaksi olisi monessa, mutta jätän suosiolla tuonnemmaksi.

Päivän uutisissa oli yksi aihe, jonka haluan tuoda esille: eläinkuljetukset. EU on luomassa direktiivin, joka tulee voimaan vuoden 2005 alusta. Yhdeksän tunnin kuljetuksen jälkeen eläimille taataan kahdentoista tunnin lepo kuljetuskalustossa. Parannus nykyoloihin, mutta ei suinkaan eläinten kannalta paras mahdollinen. Miksi ei teurasteta mahdollisimman lähellä? Kuka kuljetuksista hyötyy?

Ne kuvat ja filmit, joita on näytetty televisiossa eläinkuljetuksista, ovat olleet etovaa katsottavaa. Teollisen eläintuotanon tunteettomuus teuraseläinten kohtelussa paljastui viattomimmallekin. En ihmettele, että monet välttävät lihansyöntiä.

Metsästyskulttuurissa eläintä kunnioitettiin, lehmä oli monen perheen elämännuora eikä ilman hevosta tultu toimeen. Se, miten suhtaudumme eläimiin, kertoo millaisia ihmisiä me olemme, millainen on tämä ahneuden kulttuurimme.

Ei kommentteja: