perjantaina, heinäkuuta 18, 2003

Pummit ja varkaat - isänmaan toivot?
Ilkka Kokkarisen miksi inhoan humanisteja, osa 44302 -linkki johdatti minut Tottelemattomien sivulle, jossa ruodittiin Helsingin Sanomien pääkirjoitusta pummikassasta:
tottelemattomat.org - tottelemattomat.org - tottelemattomat.org

Pummilla matkustamisen lisäksi nuoriso kuulemma harrastaa myös näpistelyä, koska rahat eivät riitä kaikkeen mitä tekee mieli. "Pummilla matkustaminen tai näpistely kertovat, että jokaisella pitäisi olla oikeus päästä kulutuksen maailmaan keinoista välittämättä, koska kulutuksen maailma on todellinen olemisen maailma, asia missä ei ole mitään vikaa, kuten eräs entinen ministeri on todennut." -- "Miksi siis pummilla matkustamista ei voida käsittää eräänlaisena käänteisenä omatoimisena veronalennuksena tai kansalaistulon muotona, joka toteutuu ilman valtiovallan väliintuloa. Miksi ei voida avoimesti tunnustaa, että kollektiivisten työehtojen ja yhteiskunnallisten palvelujen neuvottelujen aika on lopullisesti päättynyt hyvinvointivaltiomallin laajenemisen päätyttyä. Nyt jokainen vastaa omista asioistaan. Tässä mielessä pummilla matkustamista tukeva kassa on ehkä konkreettisin, liberaalein ja modernein talouspoliittinen toimenpide mikä tässä maassa on pitkään aikaan nähty."

Tiukkaa tekstiä. Ei minun maailmastani. Kuten Ilkka sanoisi: "Ilmaisia lounaita ei ole". Joku aina joutuu maksamaan niidenkin puolesta, jotka pummaavat - tottelemattomuuttaan tai ilman ideologiaa.

Ei kommentteja: