keskiviikkona, heinäkuuta 09, 2003

Puutteessa
Ei pisaraakaan vettä, vain puhinaa, kun avasin hanan. Pannuhuoneessa vesipumppu kävi kuumana. Revin töpselin irti ja toivoin, ettei pumppu vain olisi kuumentunut liikaa ja hajonnut.

Tilasin vettä ensimmäisen kerran tänä kesänä Vantaan rahtikeskuksesta. Onneksi kuormapäivä on tänään. Viime kesänä kaivo piti täyttää joka toinen viikko. Silloin oli harvinaisen kuivaa ja kuumaa. Vaikka sateita on saatu alkukesästä, vesi kaivosta ehtyy taas. Harmi!

Säiliöauto peruuttikin kaivollemme tätä kirjoittaessani ja tyhjensi sisuksistaan neljä kuutiota vettä. Kaivo on mehiläispesien lähellä, mutta sijainti ei ole onneksi ollut ongelma kuskille, joka ei pelkää mehiläisiä. On joskus poikasena ollut mukana setänsä tarhalla hoitopuuhissa ja rakentanut pesäosastojakin. Auto ei pääse peruuttamaan aivan kaivolle asti, vaan apuna pitää käyttää lisäletkua, josta veloitetaan letkulisä. Letkua asetellessa joutuu hääräämään mehiläisten lentoreitillä.

Nokisutarillemme mehiläisten lento hänen nuohotessaan ulkorakennuksen savupiippua on ollut liikaa. Nykyään piippu nuohotaan vain talvella.

Ei kommentteja: