perjantaina, heinäkuuta 04, 2003

Seksipalvelut rangaistaviksi?
Oikeusministeriön työryhmän osamietinnössä ehdotetaan seksipalveluiden ostoa rangaistavaksi. Tavoitteena on parantaa mahdollisuuksia ihmiskaupan ja prostituution torjumiseen. Rangaistavuuden avulla päästään kiinni parittajiin ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Mitä se vaikuttaa prostituoitujen asemaan? Katuprostituutiota vähentävästi, ilmeisesti, mutta salassa toimiminen vaatii suunnitelmallisuutta ja välittäjätahon merkitys kasvaa. Poissa silmistä he ovat myös poissa valvonnasta. Oston rangaistavuus tekee myös heidän palveluistaan tuomittavia, vaikka myyntiä ei rikokseksi säädetäkään. Sääli prostituoituja. Nyt ja vasta.
HS Verkkoliite - Tuoreet - Kotimaa

Prostituutio on vastenmielinen ilmiö, koska siihen liittyy pakkoa, alistamista ja terveydellisiä riskejä. Se on huumekaupan jälkeen tuottoisin bisnes rikollisille. Helppo raha houkuttaa myös joitakin naisia ulosmittaamaan nuoren halutun vartalonsa, jos kasvatus tai kulttuuri eivät ole esteenä. He teitävät mitä tekevät, tai niin he luulevat, ja ottavat riskin. Extrème-laji tämäkin.

Jos prostituoituja olisi kunnan leivissä jollakin hoitaja-nimikkeellä, ja toiminta olisi tuettua, nekin tulisivat autetuiksi, joiden tarpeen tyydytys on heikolla tolalla.

Ei kommentteja: