perjantaina, toukokuuta 30, 2003

Helsingin yliopiston painettujen valintakoekysymysten saatavuudesta
Keväisin kirjastosta kysellään yliopistojen aikaisempien vuosien pääsykoekysymyksiä. Koska kansalliskokoelmasta niitä saa vain tutkimuskäyttöön, Heikki Kaukoranta tarttui ongelmaan ja ehdotti Opiskelijakirjastolle, että se hankkisi kyseisiä julkaisuja kokoelmiinsa. Esimerkkinä hän mainitsi Humanistisen tiedekunnan valintakoetehtävät, joita oli viimeksi kysytty. -- Outoa, ettei sitä Helka-tietokannan mukaan ollut hankittu yhteenkään kirjastoon.

Teoksen nimi: Valintakoetehtäviä / Humanistinen tiedekunta,
Helsingin yliopisto
Rinnakkaisnimeke: Urvalsprovuppgifter / Humanistiska fakulteten,
Helsingfors universitet
Numerointi: 2000-
Julkaistu: Helsinki : Helsingin yliopisto, 2000-
Ulkoasu: ; 21 cm
Ilmestymistiheys: Kerran vuodessa
Aineisto: kausijulkaisu
ISSN: 1458-6339
Avainnimeke: Valintakoetehtäviä --Humanistinen tiedekunta,
Helsingin yliopisto
Luokka: UDK:378.4 UDK:009
Muu(t) tekijä(t): Helsingin yliopisto. Humanistinen tiedekunta

Kokoelma: KANSALLISKOKOELMA (käyttö vain lukusalissa)
Sijainti: -1999 Pienpainatekok.; 2000- Ba3-1545
Kokoelmissa: 2000-2002

Opiskelijakirjaston vastauksesta ilmeni, ettei valintakoetehtäviä ole kirjastoon hankittu eikä hankita jatkossakaan. Marjo Kuusela oli selvittänyt saatavuutta enemmänkin. Lainaan hänen vastauksestaan: "Tällä hetkellä tehtäviä voi ostaa yliopiston kirjakaupasta, hum.tdk:n opintotoimistossa niitä ei kuulema ole. Neuvontatoimiston mukaan tehtäviä on ollut nähtävänä - ainakin aiempina vuosina - myös työvoimatoimistoissa.

Oikiksen, valtsikan ja teologisen vanhat valintakoetehtävät löytyvät ilmaiseksi kunkin tdk:n kotisivuilta. Kasvatustieteellisen tdk:n neuvontatoimisto myy vanhoja tehtäviä; tulevatko tehtävät verkkoon - siihen en saanut vastausta."

Siis, ei kannata kysyä kirjastoista. Tiedekuntien käytäntö on kirjavaa. Kannattaa etsiä tietoa verkosta tai suunnistaa ostomielessä Yliopistokirjakauppaan.Ei kommentteja: