torstaina, toukokuuta 01, 2003

Jätätkö vapun juhlimatta? Elisan gallupiin vastanneista 65 prosenttia on vastannut kyllä, äänestäneitä oli 16.30 mennessä 4062.
En minäkään ole vappua kummemmin juhlinut. Eilen kävin töistä tullessa Alkon kautta ja ostin pari kuohuviinipulloa, joista toisen joimme viiteenpekkaan kylmän iltapalan painikkeeksi.

Sade ja viileys on hillinnyt vapun juhlintaa eri puolilla Suomea. Rähinöitä ja pieniä tappelunnujakoita on tullut poliisin tietoon, mutta ei mitään vakavampaa. Ylioppilaiden vapunvietto alkoi perinteisesti Mantan lakituksella. Asialla olivat ensimmäistä kertaa Taideteollisen korkeakoulun ja Sibeliusakatemian ylioppilaskunnat. Teekkarit olivat varastaa shown lakittamalla aamutuimaan eduskuntatalon edustan kunnianarvoisat presidenttipatsaat. Juhlinta on hillittyä verrattuna entisaikojen juhlintaan kiistoineen ja tappeluineen. 1800-luvun loppupuolen vappuja kuvaa F.H.B. Laguksen "Muistelmia ja kuvaelmia kielitaistelun ajoilta".

Vappumarsseja ja -puheita on pidetty entiseen malliin. Kiinassa sarsin tarttumisen pelko hillitsi marssihaluja.

Vaikka sadetta vihmoi, Lauri ja Eero lähtivät Pekan kanssa mökille puunhakumatkalle. Saunapuut alkavat olla lopussa. Kuohijärvi on varmaankin vielä jään peitossa, vaikka rannoilta sula. Joskus jäät ovat tulleet ryskyen rantaan jäiden lähdön aikaan, kun tuuli on käynyt lännestä. Jäiden lähdön ennustaminen on jokavuotinen kilpailu Lammilla.

Luonnetestejä on ponnahdellut sivulla jos toisellakin. Tälläinen olen eläinhahmona:
Badger
What Is Your Animal Personality?

brought to you by Quizilla

Ei kommentteja: