lauantaina, huhtikuuta 12, 2003

HS -- Irakin museon kokoelmia ryöstetty Reuters: Looters Ransack Baghdad's Antiquities Museum
Surullista. Sen ymmärtää, että viedään mitä irti saadaan, mutta turmeleminen ja hävitys on silkkaa vandalismia. Kun aikaisemmin on kerrottu, että Bagdadissa on ryöstetty sairaaloitakin putipuhtaiksi, ei museon tyhjennys ollut yllätys. Pikemminkin olisin yllättynyt, jos varkauksilta olisi vältytty. Voittajat ovat kautta aikain kartuttaneet museoidensa kokoelmia ryöstösaalein, ja kyllä paikallisetkin osaavat vaihtaa saaliinsa rahaksi. Markkinoilta löytyy aina ostajia, joiden intohimo vie voiton etiikasta.

Kommentti: "Bagdadissa ryöstelevät kyllä ihan irakilaiset itse. Ei nyt sentään noin epätoivoinen pitäisi olla, että ihan roskaa on valmis puhumaan."

En ole ilmeisestikään osannut ilmaista ajatuksiani selkeästi, koska kirjoitustani kommentoitiin ikään kuin olisin tässä syyttänyt amerikkalaisia ryöstelystä. Kommentoija on ihan oikeassa, irakilaisethan siellä ryöstelevät. Anarkia on saanut vallan ja ryöstely on sen yksi ilmentymä. Oletettiin, että irakilaiset rauhoittuisivat, kun olivat saaneet purkaa frustraationsa, mutta järjestyksen palauttamiseen tarvitaan ulkopuolisia voimia.

Ei kommentteja: