perjantaina, elokuuta 08, 2003

Helpotuksen huokaus
Iltalehden juttu "Näin lähellä kuolemaa en ole koskaan käynyt" - Salama iski muutaman metrin päähän varusmiehistä - jonka luin päivystäessäni Fabianiassa, herätti sen verran levottomuutta, että soitin parin mutkan kautta 2. ilmatorjuntapatterin päivystäjälle kysyäkseni Laurin tilaa. Hän ei ollut vastannut tekstiviestiini. Koska lehdessä kerrottiin muutamien alokkaiden jääneen Tilkkaan, halusin varmistua hänen olinpaikastaan. Päivystäjä kertoi, ettei kukaan enää ollut sotilassairaalassa ja lupasi välittää soittopyyntöni.

Lauri soittikin sitten vapaalle päästyään, kun olin lähdössä töistä klo kuuden jälkeen. Hän kertoi olevansa ok, mutta kokeneensa melkoisen järkytyksen, kun salama iski kuuseen hänen kaivaessaan poteroa parinkymmenen metrin päässä.
Ukkonen oli noussut yllättäen. Oli satanut suuria rakeita ja sitten yht'äkkiä oli salama iskenyt lähelle. Koska heillä oli paljon metallia yllään, olo oli turvaton. Riisumiskäsky olikin tullut välittömästi.

Onneksi kukaan ei ollut loukkaantunut vakavasti. Upseerikokelas, joka oli ollut lähinnä kuusta, sai 2. asteen palovamman jalkoihinsa. Sukat olivat palaneet ihoon kiinni.

Se oli todellinen lähetä piti -tilanne. Iltalehden haastattelussa alokas Hannes Vauhkonen välittää järkytyksen hetket lukijalle.

Ei kommentteja: