perjantaina, elokuuta 22, 2003

Hemmottelu tekee hyvää
Räiskäleet tuoksuivat portaissa, kun tulin töistä kotiin. Eero oli taas osannut yllättää. Lauri istui jo pöydän päässä, oli päässyt viikonloppulomalle. Puhdistin hunaja-astian pintaan nousseet ilmakuplat ja vahahiukkaset voipaperilla ja kauhoin sopivan määrän pieneen purnukkaan pöytään pantavaksi. Räiskäleet maistuivat herkullisilta vastalingotun hunajan kera.

Ilahduttaminen ja hemmottelu palkitsevat mestarin tyydytyksen tunteella, joten voimme ehkä odottaa lisää samanlaisia nautintoja.

Aarno Laitisen kolumnin jälkeen virisi keskustelu nykyajan äideistä, jotka hemmottelevat ja passaavat lapsensa piloille. Lapsiaan voi mielestäni vapaasti hemmotella - ja pitääkin. Liiallinen passaaminen taas voi tehdä heistä avuttomia.

Prahassa ollessamme istuimme Pekan kanssa eräänä iltana pienessä liikutuksessa Raatihuoneen torin kahvilassa ja juttelimme vanhemmistamme. Kysyin, mikä oli hänen lämpimin muistonsa äidistään.
- Se, kun hänellä oli tapana lämmittää hellan ääressä vaatteet, jotka toi ylle puettavaksi, kun uunit olivat aamuun mennessä kylmenneet eikä lämpimän peiton alta olisi millään halunnut nousta pukemaan, Pekka sanoi.
Mietin, mitähän muistikuvia lasteni mieleen nousee joskus keski-iässä, kun ajattelevat minua.

Ei kommentteja: