sunnuntaina, elokuuta 03, 2003

Satoa ja syynäystä
Pää on arkana jatkuvasta yskimisestä. Pakastinylmä olut saunan jälkeen ei ollut sopiva valinta, vaikka viilensi oloa mukavasti. Lauri, jonka haimme viikonloppulomalle Hyrylästä, halusi ehdottomasti lämmittää saunan, koska viikolla varuskunnassa oli saunapäivä jäänyt väliin. Henkilö, jonka olisi pitänyt varata sauna, oli asian unohtanut. Kolmen päivän metsäleirillä olivat takit olleet hiestä märkinä ja haju pistävä.

Vaihdoimme viime yönä tekstiviestejä, viimeiset kello kolmen aikaan, kun hän oli apupäivystäjänä. Nukkuminen oli jäänyt pariin tuntiin, mutta oli hän kutakuinkin normaalin oloinen, mitä nyt matkan aikana haukotteli tavallista perusteellisemmin. Saunan jälkeen syynäsimme rakkulat, haavat ja mustelmat. Näytti selvinneen vähällä. Huolestuneelta hän vaikutti ison varpaan kynsien kasvusta osittain ihon sisään, koska se aiheutti tulehdusta ja kipua marssiessa. Lauri kertoi kaverinsa joutuvan kynsileikkaukseen. Ehkä sellainen on hänelläkin edessään. Hyvä, että tutkivat asian.

Söin ensimmäiset herneet kasvimaalla. Vadelmat ovat alkaneet kypsyä, samoin punaiset viinimarjat. Täytyisi jaksaa poimia niitä, vaikka on helle, ennen kuin ennättävät varisemaan.

Vaakapesään ei ole tullut moneen päivään painon lisäystä. Mehiläisten pääsatokausi on lopuillaan. Pekka jo suunnitteli lingon kunnostamista, jos vaikka piankin pääsisi ensimmäisiä kakkuja linkoamaan.

Ei kommentteja: