maanantaina, elokuuta 04, 2003

Päivystystä
Ulkona tuulee navakasti ja pihalla pistäytyjien kommenteista kuuluu tyytyväisyys. Täällä Fabianian puolen päivystyksessä mittari näyttää 29,5 astetta. Ikkunat ovat auki ja Cool Air 16'' -tuuletin vieressäni leyhyttelee papereita ja hiuksiani. Sen vaimea humina on unettava. Nukuttaa. Ellei puhelin soisi vähän väliä, olisin jo varmaan torkuksissa, sillä kävin ennen viimeistä päivystysvuoroani syömässä Porthanian Unicafessa pastaa ja lihapyöryköitä tomaatti-yrttikastikkeessa.

Viimeisenä aukiolotuntina tässä kerroksessa asiakkaita ei ole enää montakaan. Fennica-lukusalissa kolme ja Amerikka-kirjaston puolella neljä. Ihme, että vielä jaksavat sinnitellä, koska molemmilla tahoilla lämpö oli selvästi päivystyspistettäni korkeampi.
Minun piti alunperin päivystää pari viimeistä tuntia Rotundan puolella, mutta suunnitelmiin tuli muutos J:n ilmoitettua, ettei tulekaan tänään töihin. Rotundassa, jossa on pääpalvelupisteemme, on iltaisin kaksi päivystäjää ja täällä Fabianiassa yksi. Hätätilanteissa Rotundasta on toisen siirryttävä Fabbarin puolelle, vaikka se tietää jonoja ja kiukkuisia asiakkaita. Tällä kerralla B. lupasi jäädä auttamaan, vaikka hän on osa-aikaeläkkeellä, mutta mieluummin ei Fabianiaan.

Aika lähteä sulkemaan ikkunoita. Kuulutukseni toivottavasti sai ihmiset jo liikkeelle.

Ei kommentteja: