perjantaina, elokuuta 01, 2003

Valistusta?
Maalainen opettaa nuorempiaan parisuhdeasioissa: "Olen vaivihkaa yrittänyt, kaiken kokeneena, kertoa nuoremmille, että parisuhde on pitkälti ylimainostettu." -- "Omin käsin onneen on ehdottomasti paras ratkaisu, aivan Birdyn entiseen malliin. Sillä naisilla saattaa olla sama juttu. Olla kaunis, seksikäs, nuori ja älykäs nainen taitaa olla raskaimpia taakkoja maailmassa, vaikka raskaimman luulisi olevan keski-ikäisen, ylipainoisen naisen osa."
maalainen
Minulle parisuhde on ankkuri tai turvasatama, kahden tasavertaisen kumppanin liitto, jota pitävät koossa rakkaus, arvostus ja toisen yksilöllisyyden kunnioittaminen ja jota läheisyys ja luottamus vahvistavat ajan myötä. Sellaiseksi koen suhteemme muovautuneen, eikä minulla ole mitään valittamista.

Ikääntymisen myötä on löytynyt tasapaino. Avain on itsensä hyväksyminen sellaisena kuin on. Katson peiliin ja huomaan rakastavani jokaista senttiä ja kiloa, harmaaraitaisia hiuksiani, ryppyjä ja silmänaluspussejani.

Ikääntyessä seksuaalisuus, niin kuin kaikki elämässä, muuttuu - eikä välttämättä huonompaan suuntaan, tai sitten osaamme nauttia paremmin siitä lahjasta.
Seksuaalisuudesta on tullut yksi elämän osa-alue, ei kaikki nielevä kiinnostuksen kohde.

Ei kommentteja: